Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş tarafından dün yapılan açıklamada, şirketin bu yıl kar payı dağıtacağı duyuruldu. Firmanın paydaşlarına temettü ödemelerini ne zaman yapacağı ve lot başına kaç lira temettü vereceği de netleşti. Bununla birlikte, yatırımcılar KONTR 2025 temettü meblağından tatmin olmadı. Kar payı dağıtmak yerine şirketin etkili bir hisse geri alım programı işletmesinin daha mantıklı olacağı yorumları yapıldı.
Kontrolmatik Ne Kadar Kar Payı Dağıtacak?
Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş paydaşlarına lot başına brüt 0,0307692 TL temettü ödemesi yapılacak. Bu rakamın üzerinden yüzde 15 oranında stopaj kesilecek ve yatırımcıların hesabına pay başına net 0,0261538 TL geçecek. Söz konusu rakamlar üzerinden örnek temettü hesaplama yapmak gerekirse:
Portföyünde 100 lot KONTR hisse olan yatırımcı 2,6 TL ve 1000 lot KONTR payı olan yatırımcı da 26 lira net temettü ödemesi alabilecek. Paydaşlar, ellerinde bulunan lot sayıları ile yukarıda yer alan temettü tutarını çarparak hesaplarına yatacak kar payını netleştirebilirler.
En güncel ekonomi, borsa ve hisse haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
KONTR 2025 Temettü Tarihi Ne Zaman?
Kontrolmatik Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, temettü ödemeleri için hak kullanım tarihinin 8 Temmuz 2025 itibariyle netleşeceği ve 10 Temmuz 2025 itibariyle de hesaplara geçeceği öğrenildi. Brüt yüzde 3,06 ve net yüzde 2,61 oranında ödenecek kar payının verimliliğinin güncel KONTR hisse fiyatı üzerinden hesaplandığını ve ödeme tarihindeki lot fiyatına göre farklılık gösterebileceğini de belirtmekte yarar var.

Temettü Yerine Geri Alım mı Olmalıydı?
Kontrolmatik tarafından açıklanan temettü meblağı hakkında sosyal mecralarda fikirlerini belirten yatırımcıların büyük çoğunluğunun memnun olmadığı görüldü. Şirketin yakın geçmişte borçlanmaya gittiğini belirten pek çok yatırımcı, kar payı dağıtmak yerine borçların azaltılabileceğini yahut yeni borçlanmaya gidilmemesi adına ihtiyat akçesi olarak tutulabileceğini ifade etti.
Şirketin dağıtacağı temettü miktarını hisse geri alımı için kullanması gerektiğini savunan bir başka grup yatırımcı da, böylece yatırımcıların zaten temettü ile elde edebilecekleri faydadan daha fazla getiri elde edebileceklerini dile getirdi.
Yorumlar kapalı.